Index  •  FAQ  •  Hľadať  •   Points •  Chat •   

Vytvorenie nového konta nie je momentálne možné (cookie/session problem). Zkuste: forumwarez.czautohits.com
Aktuálny čas je Uto 09. Jún 2026 6:56:27

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ] 

World Trade Center (2006) 
Autor Správa
 Predmet príspevku: World Trade Center (2006)
PoslaťNapísal: Sob 18. Apr 2009 11:23:32 
Expert
Expert

Hotovosť: 50.00
Obrázok

Jako první 11. září 2001 zareagovali na volání o pomoc z vě�í Světového obchodního centra a kdy� se obě zřítily, zůstali uvězněni v jejich troskách. Policisté Will Jimeno (Michael Pena) a John McLoughlin (Nicolas Cage) na rozdíl od svých kolegů jako zázrakem pře�ili, ov�em za�iva pohřbeni pod �esti metry sutě. Přesto�e se navzájem nemohli vidět, sly�eli se a vzájemně si dodávali odvahu. To jim zachránilo �ivot. Od svobody je toti� dělilo nekonečných dvanáct hodin, po které se k nim dostávali záchranáři. Skutečný příběh dvou mu�ů, kteří jako poslední vyvázli �iví z inferna Světového obchodního centra, vypráví drama Olivera Stonea World Trade Center.

�Jsme úplně obyčejní lidé, ale spousta úplně obyčejných Američanů ten den dělala to nejlep�í, co bylo v jejich silách. Jsem stra�ně rád, �e je mů�eme reprezentovat právě my dva,� říká Will Jimeno, který společně se svým par�ákem působil během natáčení jako odborný konzultant. Re�ie snímku se ujal dr�itel tří Oscarů Oliver Stone. Pro jednoho z nejkontroverzněj�ích tvůrců současnosti ale tentokrát nebyla klíčová �výbu�nost� tématu, ale kvalita scénáře Andrey Berloff. �Je to jeden z nejlep�ích scénářů, jaký se mi dostal do rukou. Objevil se jako blesk z čistého nebe, podobně jako onen den,� říká Oliver Stone. �Dostal mě � a spoustu dal�ích lidí � svou emotivností a jednoduchostí. Popisuje ty děsivé události naprosto originálním způsobem a stal se pro mě srdeční zále�itostí,� dodává re�isér.

World Trade Center ale není jen příběhem dvou mu�ů v nejtě��í �ivotní zkou�ce, ale také jejich rodin a lidí, kteří riskovali své �ivoty, aby je zachránili. �To oni jsou pravými hrdiny tohoto filmu. My jsme s Willem sice také čelili smrti, ale neměli jsme na výběr. Oni si vybrat mohli, přesto po nás pátrali bez ohledu na fakt, �e je to také mohlo zavalit,� říká John McLoughlin. Aby film co nejvěrněji odpovídal skutečnosti, točil se v reálných lokacích (pouze záběry ze zřícených budov pochopitelně vznikly ve studiu) a chronologicky. I proto ho ostřílený veterán Nicolas Cage pova�uje za jedno z nejnáročněj�ích ve svém �ivotě. �V ka�dé vteřině, kdy mě kamera snímala, jsem se ze sebe sna�il dostat to nejlep�í, proto�e jsem měl pocit, �e tentokrát to má opravdu smysl,� vysvětluje Cage.

Menu: nie
Bonusy: nie
Zvuk: 5.1 CZ
Titulky: nie

Kód:
Len registrovaní užívatelia môžu vidieť odkazy. Zaregistrujte sa alebo, sa Prihláste na fórum.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevok: 1 ]